Oegstgeester Sociëteit
De Harmonie

(1934 - 2024)

 


De persoonlijke postzegel

Eind maart 2023 vond het eerste overleg plaats over het ontwierp en in de loop van het jaar kreeg de zegel de gewenste vorm.

Links ziet u de gekleurde afbeelding van een deel van de ansichtkaart hiernaast. Daaronder het logo van de (voormalige) website van de Sociëteit.
Ook afgebeeld is de 1e voorzitter in 1934 de heer Antonie Frederik Gooszen (1869-1955) en het huidige logo van de Oegstgeester Sociëteit.


 

Witte Huis in as gelegd
Regio, 25 juli 2010 om 12:56 - redactie Sleutelstad
Vanmorgen rond 09.00 uur kreeg de brandweer een melding, dat het voormalige hotel/restaurant het Witte Huis in brand stond. Het markante pand aan het Wilhelminapark staat al geruime tijd leeg en zal gesloopt worden ten behoeve van een particulier verpleeghuis voor ouderen.


 

Over de Sociëteit

De Oegstgeester Sociëteit de Harmonie werd opgericht op 30 oktober 1934 door 19 inwoners van Oegstgeest. Plaats van samenkomst was hotel-restaurant 'Het Witte Huis', waar men een borrel dronk, converseerde, biljartte en bridge speelde. Sinds de beginjaren kende 'De Harmonie' perioden van bloei en teruggang. In de 60'er jaren van de vorige eeuw waren er ongeveer 60 leden; daarna liep de belangstelling voor de sociëteit langzaam terug tot een bridgeclub met zo'n 25 leden. In 1985 wisten enkele enthousiaste nieuwe leden er weer een sociëteit van te maken, met gezelligheid als doelstelling. Deze was en is: 'Het bevorderen van het gezellig verkeer tussen haar leden en het samenbrengen van hen die dit streven steunen'. De laatste 20 jaar telt de Harmonie rond de 80 leden. Hoewel een herensociëteit, waarvan men slechts op voordracht lid wordt, leveren de echtgenotes/partners door hun aanwezigheid bij diverse activiteiten, een bijdrage aan de gezelligheid.


 
De herinneringsenvelop

Op de herinneringsenvelop staat de tekst van bovenaan deze pagina, vergezeld van de afbeelding van 'Het Witte Huis'.

In het stempel is het wapen van Oegstgeest verwerkt dat op de postzegel en op envelop is weergegeven.

De envelop en persoonlijke postzegel worden gepresenteerd aan de leden van De Harmonie op 28 oktober 2023 en zijn daarna pas verkrijgbaar.


Door op afbeeldingen te klikken ziet u een vergroting.